fallback

Дъщерно на Еврохолд с договор с Български пощи за GPS контрол

Дъщерното дружество е Джи Пи Ес Контрол АД

10:46 | 13.05.09 г.

Джи Пи Ес Контрол АД сключи договор с Български пощи ЕАД за контрол и управление на автомобилен парк чрез системата FIXY за срок от 26 месеца, съобщиха от Еврохолд България.

Системата за контрол и управление на автомобилен парк FIXY дава възможност на дежурните оператори (диспечери, началници на автотранспорт) за контрол на движението на автомобилите, оптимизация на маршрутите им, охрана на ценни пратки и товари, осигуряване на по-висока степен на защита на шофьорите чрез паник-бутон, идентификация на водачите по всеки един маршрут и всеки един курс.

Системата осъществява 24-часов мониторинг, регистрира и архивира информация за всички действия и събития, свързани с движението на автомобилите. При настъпване на нерегламентирани събития при движение, системата информира дежурните диспечери и при необходимост полицията.

Между Джи Пи Ес Контрол АД и Български пощи ЕАД са обсъдени възможности за надграждане на системата за в бъдеще с персонални GPS-устройства при доставка на пратки до крайния клиент.

Джи Пи Ес Контрол АД е дъщерно дружество на Еврохолд България АД, създадено през 2001 година, извършващо дейност по управление, контрол и охрана на автомобилни паркове. Фирмата има дистрибутори в Македония, Албания, Румъния, Австрия и офис в Италия.

Тази сутрин акциите на Еврохолд България АД се търгуват с 4,8% ръст в цената до 1,5 лв. за акция и 93,4 млн. лв. пазарна капитализация. За последните 12 месеца пазарната капитализация на дружеството се е понижила със 72,06%.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:44 | 31.08.22 г.
fallback