fallback

Изравнителните сметки за парно ще са готови в края на юни

От датата, в която се получи изравнителната сметка, започва да тече едномесечният срок, през който може да се правят рекламации, корекции, проверки или справки

14:41 | 07.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

През втората половина на месец юни ще започне получаването на готовите окончателни сметки за топлинна енергия за изминалия отоплителен сезон, съобщиха от дружеството топлинен счетоводител „Техем“.

За около половината от абонатите в София, обслужвани от фирмата, вече са минали и двете дати за отчитане, на около 30% предстои втората дата, а на около 15% от сградите предстоят и двете дати.

От датата, в която се получи изравнителната сметка, започва да тече едномесечният срок, през който може да се правят рекламации, корекции, проверки или справки. След изтичането на 30-те дни, топлинните счетоводители предават данните на „Топлофикация“, предназначени за касите.

От този момент има още два месеца, през които неосигурилите достъп имат последна възможност да се обадят във фирмите за отчитане, за да може да бъдат проверени уредите им и сметките им да се изготвят на базата на реалното им потребление. Ако и трите месеца изтекат, абонат, неосигурил достъп, трябва да събере съгласието на 75% от съседите си в сградата, за да се правят корекции.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:41 | 04.09.22 г.
fallback