fallback

Преглед на печата за 2 май

08:54 | 02.05.09 г.
Автор - снимка
Създател

МВР: Елате си на 5 май в. Стандарт

Километрични колони от автомобили задръстиха половин България в първия почивен ден за Гергьовден. От ранни зори колони се образуваха по целия главен път Е-79, който води към южната ни съседка. Опашката от автомобили започваше още от столичния кв. "Княжево". Въпреки организацията на КАТ колоната се влачеше с 10 км/ч по целия участък до Дупница. "В 8 ч сутринта бях на границата с Гърция, колоната беше не по-къса от 500 метра. Със семейството ми чакахме 40 минути, докато минем", разказа 35-годишният Кирил Стоилов.

ЕБВР финансира ВАЦ в. Капитал

Медийната група ВАЦ, която в България издава всекидневниците "Труд" и "24 часа", получи подкрепа за дейностите си в Източна и Югоизточна Европа, подписвайки партньорско споразумение с Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР).

Германската издателска къща и банката сключиха договор, според който ЕБВР ще инвестира до 40 млн. евро в съвместни дейности с "Остхолдинг" - източния филиал на медийната група ВАЦ. Партньорството е по инициатива на Бодо Хомбах, управляващ директор на медийната група ВАЦ, който бе и специален координатор на ЕС за Пакта за стабилност за Югоизточна Европа, преди да заеме сегашния си пост в групата ВАЦ.

Уикенд в Банско колкото на село в. Стандарт

През лятото уикендът в Банско ще излиза колкото почивка на село. Двойна стая в четиризвезден хотел ще струва около 50 лв., съобщи Ани Пенчева, член на Управителния съвет на Туристическа асоциация "Банско", предаде БТА. В цената ще бъдат включени закуска, СПА процедури и други екстри. Простата сметка показва, че уикендът на село излиза на същата цена. Според Пенчева цените в ски курорта през лятото ще паднат с 50% спрямо зимния сезон. В семейните хотели ще може да се нощува дори срещу 10 лв. на човек.

Пoреден удар на касоразбивачи във Велико Търново в. Дневник

Банда касоразбивачи нанесе поредния си удар във Велико Търново тази нощ, съобщиха от пресслужбата на областната дирекция на МВР. Неизвестни крадци проникнали чрез взлом в офис на склад за гуми, откъдето задигнали метална каса с 3103 лв, 2160 лв от оборота и два лаптопа. Преди това бандитите неутрализирали сигнално-охранителната система на склада.

От началото на годината във Велико Търново по идентичен начин са откраднати най-малко десет метални каси от офиси на фирми, като до момента няма напредък в разследването.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:29 | 05.09.22 г.
fallback