fallback

Ще ни глобяват с 60 лв., ако не даваме данни при преброяването през 2011 г.

От преброяването се изключват българи, в т.ч. и с двойно гражданство, които са напуснали страната преди 10 март 2011 г.

10:27 | 30.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Лице, което не предостави данни по време на предвиденото за март 2011 г. преброяване на населението и жилищния фонд в страната, ще се глобява в 60 лв. Това се казва в приетия на първо четене законопроект Министерски съвет за преброяването.

Същата глоба ще се налага и ако предоставените данни са неверни.

Глоба от 250 лв. до 500 лв. ще бъде налагана на контрольор, преброител или друго длъжностно лице, което не изпълни задълженията си по този закон.

Длъжностно лице, което злоупотреби с индивидуални данни, ако деянието не представлява престъпление, ще се санкционира от 2 000 лв. до 6 000 лв., предвижда проектът.

От преброяването се изключват българи, в т.ч. и с двойно гражданство, които са напуснали страната преди 10 март 2011 г. ; чужденци-членове на дипломатически и консулски представителства; служители на междудържавни и междуправителствени организации; чуждестранният военен персонал; екипажите на чужди морски и речни кораби.

Преброяването на населението и жилищния фонд ще се провежда от НСИ, Централната комисия по преброяването и териториалните статистически бюра съвместно с областните управители и кметове на общините.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:52 | 23.08.22 г.
fallback