fallback

Счетоводителите - най-търсените кадри през април

В обучение вече се инвестира само за служителите на ключови позиции

10:53 | 30.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Най-търсените кадри на пазара на труда този месец са били счетоводителите, сочи проучване на Investor.bg сред компаниите за подбор на персонал. Търсени в сферата на финансите са и специалистите по контрол на финансови операции.

Продължило е засиленото търсене на кадри в областта на търговията и продажбите, като най-желани в тази сфера са специалисти и експерти в областта на продажбите, търговски представители и нженерни кадри за търговски позиции. Търговски представители, както и мениджъри, се търсят в сектора на бързооборотните стоки, където се засилва присъствието на вериги, предлагащи големи отстъпки.

Засилено търсене през април се наблюдава в сектор "Хотелиерство, ресторантьорство и туризъм", като то се отнася предимно за морските курорти. Силен през месеца е бил и гладът за кадри за административни позиции, както и за маркетинг специалисти и мениджъри "Бизнес развитие".

Този месец се е запазила тенденцията центровете за обслужване на големи корпоративни клиенти да търсят специалисти, които да владеят различни езици. В IT сектора не се наблюдава промяна през април спрямо март в нивата на търсене, а едни от най-желаните кадри в областта са софтуерните разработчици.

"На пазара на труда се наблюдава значително намаляване на работното време на повечето позиции (половин работен ден), единствено при ключови позиции работодателите инвестират в обучения за повишаване на квалификацията на своите позиции", коментираха от Хрисела Перфект Консулт.

*В проучването взеха участие Хрисела - Перфект Консулт ЕООД, Manpower Bulgaria Ltd., Monday Ltd., Synectica Company и Icap Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:59 | 08.09.22 г.
fallback