fallback

До 2 седмици подписват за "Южен поток"

Станишев е поискал от Русия кредит за строителството на АЕЦ Белене на стойност "няколко милиарда евро"

16:56 | 28.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Русия и България днес парафират документите за реализацията на газопровода „Южен поток” и до две седмици документите ще бъдат подписани, е казал в Москва руският премиер Владимир Путин след срещата си с българския министър-председател Сергей Станишев, съобщи Итар-Тасс. „Между нас няма никакви разногласия”, е заявил Путин.

Първоначално споразумение за изграждането на „Южен поток” беше подписано в началото на миналата година, при посещението на Путин в София. Предвижда се „Южен поток” да влезе в действие през 2013-2014 г.

Руският премиер е съобщил още, че „в хода на днешните разговори българският премиер се е обърнал към руското правителство да бъде разгледан въпросът за предоставяне на държавен кредит за реализацията на проекта АЕЦ Белене, като става въпрос за няколко милиарда евро”. По думите на Путин „руското правителство ще разгледа тази възможност и ще реши този въпрос”.

Руският премиер е изразил като цяло удовлетворение от развитието на отношенията между двете страни. По думите му „икономическите отношения между България и Русия се развиват постъпателно и доста ефективно, а търговският оборот расте”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:44 | 12.09.22 г.
fallback