fallback

Започва седмицата на тримесечните отчети

Тази седмица ще стане ясно и изпълнението на бюджета за март

08:03 | 27.04.09 г.

До 30 април е крайният срок за публикуване на тримесечните неконсолидирани отчети на публичните дружества, които ще дадат информация за отражението на кризата в реалния сектор върху компаниите на БФБ-София.

Основната част от отчетите по традиция се публикуват в последните два дни, съответно сряда и четвъртък на настоящата седмица. Отчетите ще бъдат обявявани чрез Бюлетин Investor.bg и други аналогични информационни платформи.

Понеделник (27 април) е последна дата за сделки, даващи право на купувача за участие в Общите събрания на Оптела лазерни технологии АД и Складова техника АД.

Във вторник, сряда и четвъртък (28,29 и 30 април) е последна дата за сделки, даващи право на купувача за участие в Общите събрания на Балкан АД, Трейс груп холд, Холдинг Света София, КТИ Съединение и около 10 други, сравнително неликвидни дружества.

На 28 април ще бъде публикувана лихвена статистика на БНБ, която ще покаже лихвите по кредитите през март, както и размера на новоотпуснатите кредити.

След като приходите от ДДС намаляха с 22,45% през февруари на годишна база. Данните за март, които ще се публикуват на 30 април, ще дадат повече информация за ефекта от кризата върху държавния бюджет.

Първи май е Ден на труда и е почивен ден за БФБ-София.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:57 | 05.09.22 г.
fallback