fallback

Топливо АД ще може да си купи зърно за 25 млн. лв. от заинтересовано лице

Дружеството не предвижда разпределянето на дивидент, ще кредитира дружеството майка с до 10 млн. евро

16:25 | 24.04.09 г.

Акционерите на Топливо АД ще гласуват за овластяване на Съвета на директорите и изпълнителните директори да сключат договори за срок от 1 до 3 години за покупка на зърно на стойност общо до 25 млн. лв., показва покана за насрочено на 1 юни 2009 г. Общо събрание на акционерите, съобщи БФБ София.

Договорите ще се сключат с Петромел 1 ООД, което е заинтересовано лице спрямо Топливо, защото е свързано с мажоритарния собственик на дружеството - Синергон холдинг АД. Търговията със зърно не е свойствена за Топливо, доколкото дейността му включва търговия със строителни и горивни материали.

Предвиждат се общо 23 точки, с които акционерите ще овластят директорите да сключват сделки със свързани и заинтересовани лица, като повечето от сделките са за покупка на материали от доставчици на Топливо АД, които са свързани лица със Синергон холдинг.

Има и точка, според която Топливо ще депозира в Синергон холдинг сума до равностойността на 10 млн. евро за срок от 6 месеца до 10 години при лихва не по-висока от 10%. Друго решение предвижда Топливо да ползва хотелиерски и рекламни услуги от Синергон хотели до 1 млн. лв.

Според друга точка от дневния ред дивиденти за 2008 г. няма да се изплащат и печалбата в размер на 1,8 млн. лв. ще бъде заделена за резерви.

Заплащането на Съвета на директорите на Топливо за 2008 г. е съответно 70 410 лв. за Бедо Бохос Доганян - председател на СД и изпълнителен директор, 70 410 лв. за Щилиян Йовчев Стоянов - изпълнителен директор, и 23 861 лв. за Илиян Николов Грънчаров - член на СД.

За последните 12 месеца цената на акциите на Топливо АД се понижава със 77,63% до 4,25 лв.

Свързани компании:

Топливо АД(TOPL)

Синергон Холдинг АД(SNRG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:05 | 07.09.22 г.
fallback