fallback

Гергов предложи Богомил Бонев да заеме поста му като шеф на панаира*

Самият Георги Гергов ще остане член на борда на директорите на дружеството

12:31 | 23.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Бившият вътрешен министър от правителството на СДС генерал Богомил Бонев е предложен за изпълнителен директор на Международен панаир-Пловдив.

Това е съобщил пред журналисти сегашният изпълнителен директор на дружеството Георги Гергов, предадоха от пресцентъра на панаира.

Той аргументира предложението, което лично е направил, с това, че Бонев може да се справи успешно с ръководството на панаира в условията на икономическата криза в България и в света.

Самият Георги Гергов ще остане заместник-председател на Съвета на директорите на дружеството.

Богомил Бонев влиза в ръководството на дружеството от квотата на фирма „Санкт Петербург”. За това са уведомени председателят на Съвета на директорите на панаира Красимир Янков и министърът на икономиката Петър Димитров.

Бонев е съобщил, че подава молба да бъде отписан като член на адвокатската колегия в София.

Приходите на панаира за миналата година са 39,677 млн. лв., което е с 5 млн. лв. повече спрямо 2007 г. Дълготрайните материални активи са се увеличили двойно през периода 2005-2008 г. до 87,548 млн. лв. Вече е трайна тенденция печалбата да надхвърля 10 млн. лв. годишно, а данъкът върху нея да е над 1 млн. лв. на година, отбеляза при представянето на резултатите Гергов.

16,136 млн. лв. са инвестициите за миналата година.

Приключил е ремонтът на Обредния дом в Стария град в Пловдив – една от шестте къщи, апортирани в „Пълдин туринвест”, смесеното дружество между община Пловдив и Гергов. В ремонта са вложени над 1,8 млн. лв., каза бизнесменът.

Работи се и по останалите 5 обекта, е заявил Гергов. Започва изграждането на нова сграда на мястото на Каблешковото училище, а в друга къща, която вече се ремонтира и се очаква да бъде готова до 3 месеца, ще бъде създадена галерия.

За две от къщите е препоръчано да бъдат съборени и това вече се прави. В момента се реконструира и бившият ресторант „Старата къща” на ул. „К. Нектариев”. В „Пълдин туринвест” е и бившата приемна на панаира, но за нея все още се водят съдебни дела с държавата относно собствеността, каза още Гергов.

*Информацията е актуализирана към 14.30 часа

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:25 | 14.09.22 г.
fallback