fallback

Промени в градския транспорт в София заради енергийния форум

От 4.30 часа утре до приключването на форума на 25 април ще се промени маршрутът на автобусна линия "284" в посока "Терминал 2" на летище "София"

10:26 | 23.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Освен многобройните затворени улици и булеварди в столицата, както и очакваните задръствания на останалите централни пътни артерии, се променя и движението на градския транспорт във връзка с енергийния форум, става ясно съобщение на Центъра за градска мобилност.

От 4.30 часа утре до приключването на форума на 25 април ще се промени маршрутът на автобусна линия "284" в посока "Терминал 2" на летище "София". От бул. "Цариградско шосе" автобусите ще се движат по бул. "Христофор Колумб" (по маршрута на автобусна линия "84"), на кръстовището с ул. "Неделчо Бончев" наляво по източната тангента, надясно по ул. "Мими Балканска" и по ул. "Продан Таракчиев" до летище "София" - "Терминал 2" двупосочно.

Автобусите ще спират на съществуващите и на временните спирки за автобусна линия "84" - под моста след левия завой към източната тангента в посока към аерогарата, на ул. "Мими Балканска" на 50 м след кръстовището с бул. "Брюксел" в посока "Терминал 2", на ул. "Мими Балканска" на 50 м след кръстовището с бул. "Брюксел" в посока "център".

След завършването на форума на 25 април ще бъде възстановен маршрутът на линията.

От 6.00 часа утре до приключването на енергийния форум ще се закрият няколко спирки. Те са трамвайните и тролейбусните спирки в транспортния тунел при НДК за трамвайна линия "6" и за тролейбусни линии "1", "2", "5", "8" и "9"; на бул. "Витоша" на кръстовището с бул. "Пенчо Славейков" в посока "център" за трамвайни линии "1" и "7"; на бул. "Витоша" на кръстовището с бул. "Ген. М. Скобелев" (пл. "Баба Неделя") за трамвайни линии "1" и "7" - двупосочно; спирката на автобусни линии "72" и "604" под моста, водещ към хотел "Хилтън".

Автобусите от линии "72" и "604" ще спират на спирката на автобусни линии "76", "94" и "204" преди бул. "Черни връх".

Закрива се двупосочно трамвайната спирка на пл. "Света Неделя".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:56 | 12.09.22 г.
fallback