fallback

Данни за брутния външен дълг за февруари през седмицата

Седмицата е бедна на корпоративни и макроикономически новини

07:59 | 21.04.09 г.

Днес е последната дата за сключване на сделки с книжата на Индустриален холдинг България АД с право на участие в предстоящото Общо събрание на акционерите (ОСА) на дружеството, което ще се проведе на 7 май.

На него акционерите ще гласуват по проект за предоставяне на поръчителство за дъщерното на холдинга дружество Булярд Корабостроителна индустрия ЕАД по договор за банков кредит на стойност 28 млн. долара.

За утре е насрочено Общо събрание на акционерите на Пи Ар Си АДСИЦ, на което ще се гласува за разпределяне на печалбата за миналата година.

Утре е и последната дата за сключване на сделки с книжата на Пловдив Юрий Гагарин БТ АД с право на участие в ОСА на компанията, което е насрочено за 8 май. На него ще се гласува за промяна в наименованието на фирмата на Юрий Гагарин АД.

Желаещите да участват в предстоящото ОСА на И Ар Джи Капитал 1 АДСИЦ имат право да го направят, ако закупят акции от капитала на дружеството до сряда, 23 април. ОСА ще гласува за разпределяне на дивидент в размер на 0,2423 лева на акция (бруто).

В четвъртък националната статистика ще обяви данни за пазарните цени на жилищата за първо тримесечие на 2009 година.

В петък стартира търговията с новите акции от увеличението на капитала на ЗД Евро инс АД. Застрахователната компания увеличи акционерния си капитал от 9 999 992 на 11 753 556 лева чрез издаване на 1 753 564 броя акции с номинал 1 лев и емисионна цена 4 лева, в резултат на което в касата на дружеството постъпиха 7 млн. лв. (след приспадане на разходите по увеличението).

На 24 април е последната дата за придобиване на акции от капитала на Лавена АД с право на участие в предстоящото ОСА на дружеството, насрочено за 12 май. Сред по-важните решения е получаване на допълнително финансиране от Балтимор ЕООД, което е мажоритарен собственик на Лавена, в размер на 1,5 млн. евро.

Получените средства Лавена ще използва за финансово обезпечаване на етерично-маслената кампания на дружеството, свързана с изкупуването на лавандулов цвят от територията на пет области в Източна България, за разширяване на пазарния дял на етерични масла и козметични продукти на международните пазари и за цялостно обновление дизайна на продуктовото портфолио.

За разпределяне 0,26 лева брутен дивидент на акция ще гласуват акционерите на И Ар Джи Капитал – 2 АДСИЦ, придобили акции до този петък, 24 април. ОСА на дружеството е насрочено за 12 май.

В петък БНБ ще обяви паричната статистика за март месец, както и данни за брутния външен дълг за февруари 2009.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:36 | 09.09.22 г.
fallback