fallback

Близо хиляда души във Велико Търново с компенсации за непълен работен ден

По този начин по 120 лв. към основните заплати в продължение на три месеца ще получават работещи във фирми от секторите „Индустрия“ и „Услуги“, които търпят сериозни щети от кризата

12:54 | 18.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

С решение на Националния съвет за насърчаване на заетостта към Министерството на труда и социалната политика ще бъдат осигурени 322 844 лв. за компенсации към заплатите на 973 работници и служители на 18 фирми от област Велико Търново, преминали на непълен работен ден, съобщиха от областната администрация.

В рамките на антикризисните мерки на правителството общо 223 906 лв. бяха предвидени за компенсации на 622 души, преминали на непълен работен ден в района. В края на март постоянната комисия по заетост при Областния съвет за развитие във Велико Търново е разгледала предложенията на 18 фирми, но е одобрила 12 от тях за отпускане на компенсации на 333 работници и служители.

С решението на националния съвет са удовлетворени всички предложения, като за да се покрият всички потребности в района са пренасочени част от неусвоените в страната средства в общ размер от над 1,6 млн. лв., уточняват от областната управа.

По този начин по 120 лв. към основните заплати в продължение на три месеца ще получават работещи във фирми от секторите „Индустрия“ и „Услуги“, които търпят сериозни щети от кризата.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:46 | 04.09.22 г.
fallback