fallback

Облигационерите на Елана холдинг удължиха срока на облигациите с 1 г.

Искането за удължаване е поради кризата

17:13 | 16.04.09 г.

Общо събрание на облигационерите от обезпечена емисия на Елана Холдинг на стойност 3 460 000 евро единодушно приеха предложенията на емитента за удължаване срока на емисията с 12 месеца, като падежът ще бъде 14 юни 2010 г., гласи съобщение на Елана холдинг до Investor.bg. Събранието на облигационерите се е провело днес.

Искането за удължаване е поради кризата, уточниха по-рано от Елана холдинг. Емисията е обезпечена с недвижим имот в местността Южен парк в гр. София, като е издадена целево за закупуване на парцела.

Елана Холдинг е структурата, която управлява бизнеса с възобновяема енергия на групата Елана, който представлява проектиране, изграждане, координация, управление и финансиране на проекти, свързани с възобновяеми енергийни източници (ВЕИ). От 2007 г. финансовите услуги на групата Елана са отделени в Елана Финансов Холдинг.

Елана Холдинг също има 40% акционерно участие в агенцията за присъждане на кредитни рейтинги Глобал Рейтингс. Агенцията има дългогодишни контакти с представители на трите най-големи международни агенции за кредитен рейтинг – Moody’s, Standard&Poor’s, Fitch Rating. Понастоящем тя е присъдила над 100 кредитни рейтинга на общини и корпоративни клиенти.

Свързани компании:

Елана Холдинг АД(9IQA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:32 | 11.09.22 г.
fallback