fallback

И Корпоративна търговска банка капитализира печалбата за 2008

Акционерите на банката ще гласуват на насроченото ОСА на КТБ на 27 май печалбата след данъчно облагане, която възлиза на 40,243 млн. лв. да бъде заделена за фонд „Резервен“

15:39 | 16.04.09 г.

ТБ Корпоративна търговска банка (КТБ) АД няма да изплаща дивиденти от печалбата за миналата година, става ясно от съобщение на дружеството чрез БФБ-София.

Акционерите на банката ще гласуват на насроченото Общо събрание на акционерите (ОСА) на 27 май печалбата след данъчно облагане, която възлиза на 40,243 млн. лв., да бъде заделена за фонд „Резервен“.

Освен акционерите на КТБ, и тези на Първа инвестиционна банка АД ще гласуват за капитализиране на печалбата за миналата година.

През март Бългериън Акуизишън Къмпани ІІ С.а.р.Л., Люксембург, чийто собственик е Държавният Общ Резервен Фонд на Султаната на Оман, придоби 1 800 000 броя акции от капитала на КТБ при цена на акция от 102,974 лева.

В Надзорния съвет на банката влязоха допълнително двама членове, които са граждани на Султаната на Оман - Варит Мубарак Саид Ал-Каруси и Файсал Амур Мохамед Ал-Риями.

Първият е главен изпълнителен директор на Държавния общ резервен фонд на Султаната на Оман, а вторият отговаря за преките инвестиции във фонда.

Днес нямаше сделки с акциите на КТБ.

Още по темата: 

Публичните банки в Румъния раздават рекорден дивидент

Свързани компании:

ТБ Корпоративна търговска банка АД - в несъстоятелност(6C9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:48 | 11.09.22 г.
fallback