fallback

П. Димитров: Още има надежда за договор за преработка на кокс в Кремиковци

Ако тази възможност се изчерпи, тогава няма да има смисъл да подаваме повече газ към комбината, каза министърът на икономиката

14:30 | 15.04.09 г.

Все още има надежда да сключим договори за преработка на кокс в комбината „Кремиковци“. Ако тази възможност се изчерпи, тогава няма да има смисъл да подаваме повече газ към комбината. Това коментира днес пред журналисти министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров, който се срещна с министърът по въпросите на външната търговия и митниците на Турция Кюршад Тюзмен.

Когато има резултат от преговорите за "Кремиковци", ще ви информирам, каза Димитров, цитиран от БТА.

Той съобщи още, че турската компания "Джейлан" е завършила преговорите за продажба на дела си в проекта "Горна Арда" и ще изтегли иска си от Арбитражния съд в Париж. Българското правителство от своя страна ще декларира подкрепата си за подновяването на проекта. Очаква се до 15 май това да бъде направено, посочи Димитров.

Финансовото структуриране на АЕЦ Белене най-вероятно няма да е готово скоро и при всички случаи ще завърши при следващото правителство, каза също Димитров. Той напомни, че партньор на България по проекта е RWE, а БНП Париба е консултант и заедно с тях се създават финансови схеми и решения. България ще вземе отношение единствено дали да се ангажира с държавни гаранции или не, отбеляза Димитров. След подписването на окончателния договор за изграждането на АЕЦ Белене ще стане ясна индексацията на проекта, каза още Димитров.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:37 | 28.08.22 г.
fallback