fallback

Интертръст холдинг иска да наеме активи на Кремиковци за една година

Кандидат-наемателят иска ексклузивно право за изпълнение на оздравителна програма, план за жизнеспособност и покупка на активи

10:25 | 10.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

„Интертръст холдинг“, мажоритарен собственик на ОЦК, иска да наеме активи на „Кремиковци“ АД за една година. Това е записано в оферта на компанията, адресирана до синдика на комбината и синдикалните лидери в дружеството и разпространена от синдикатите в рамките на днешния протест на металурзите, съобщи БТА.

Кандидат-наемателят иска да му бъде предоставено ексклузивно право за изпълнение на оздравителна програма, план за жизнеспособност и покупка на активи.

Друго искане на компанията е да има прихващане на разходите за инвестиции от наемната такса, както и да й бъде дадено право на избор при наемането на персонала - по видове, брой и професии, без никакви ангажименти по отношение на задълженията на „Кремиковци“ към персонала.

Кандидат-наемателят предлага наемната такса да бъде определена на базата на реално произведена продукция и да му бъде предоставен „разумен гратисен период“ за наемната такса. Офертата е изпратена на 7 април в комбината и в нея се посочва, че ако няма отговор по нея до 7 дни, тя ще се счита за невалидна.

По време на днешния протест лидерът на КНСБ в „Кремиковци“ Васил Яначков е заявил пред събралите се пред сградата на Министерството на икономиката и енергетиката металурзи, че протестите на работниците от следващата седмица ще ескалират в най-различни форми и проявления.

Следващата седмица ще има нов протест с участието на индустриални работници от цялата страна, е казал Яначков. Готовност да подкрепят металурзите са изразили и учители, лекари и заети в нематериалната сфера.

В началото на тази седмица беше съобщено, че бразилската компания CSN няма намерение да инвестира в металургичния комбинат.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:26 | 11.09.22 г.
fallback