fallback

Облигациите на Ален мак АД станаха третата проблемна емисия

Първите две с просрочено плащане или искане за отсрочка са на Роял Патейтос АД и Елана холдинг АД

10:02 | 10.04.09 г.

Поради спиране на подаването на газ в началото на 2009 г. Ален Мак АД е бил в принудителен престой, който е нарушил производствения процес и е довел до невъзможността емитентът да изпълни навреме задължението си към облигационерите. Задълженията са изплащане към 30 март 2009 г. на предвидената част от главницата в размер на 540 000 евро, както и съответните лихви за периода в размер на 103 377.34 евро, се казва в съобщение до БФБ-София на ТБ Корпоративна търговска банка АД, която е довереник на облигационерите. Информацията от Ален Мак АД е постъпила в ТБ КТБ АД на 7 април.

Във връзка с възникналите проблеми Ален мак АД е предприел действия за издаване на нова (втора по ред) целева емисия облигации, с набраните средства от която да бъдат изплатени дължимите лихви и главница по настоящата емисия, за което е получил разрешение на проведено Общо събрание на облигационерите от 20 март 2009 г.

Емитентът Ален Мак АД спазва ангажимента си съгласно проспекта за съотношение - обща сума на задълженията към обща сума на активите - максимум 95%, към 31.12.2008 г. съотношението е 40,60%, както и минималната стойност на пазарната оценка на обезпечението да е минимум 160% от всички задължения на дружеството към облигационерите по главницата на заема-съотношението е 250,40%, поради което към момента не се налага предоставяне на допълнително обезпечение, се казва в съобщението

От Ален мак поемат ангажимент да спазят 30-дневния срок ,заложен в проспекта за вторично публично предлагане на корпоративни облигации за удовлетворяване правата на облигационерите.

Ален мак АД е производител на козметика и парфюмерия, ситуиран в гр. Пловдив.

Така облигациите на Ален мак АД станаха третите проблемни, след като Роял Патейтос АД просрочиха плащане по облигационната си емисия в началото на 2009 г. Елана холдинг АД пък поиска удължаване на срока на облигационната си емисия с една година.

Свързани компании:

Ален мак АД първа емисия облигации(9E7A)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:59 | 02.09.22 г.
fallback