fallback

Фонд „Земеделие” определи размера на субсидиите за земеделските стопани

Целева субсидия за подпомагане на месодайното животновъдство е с общ размер на финансовите средства по нея от 2 млн. лв.

17:19 | 09.04.09 г.
Автор - снимка
Създател

Управителният съвет на Държавен фонд „Земеделие” определи на заседание днес целеви субсидии за подпомагане през 2009 г. на земеделските производители в няколко направления, съобщиха от фонда.

Целева субсидия по мярката за подпомагане на месодайното животновъдство, с общ размер на финансовите средства по нея от 2 млн. лв., стартира от днес. По тази мярка фермерите ще получат по 100 лв. за крава и 20 лв. за овца-майка.

Целевата субсидия за подпомагате на земеделските производители в сектор „Растениевъдство” през 2009 г. е в три направления. По направлениетото за закупуване на посевен материал от картофи за семепроизводство и консумация, подпомагането е съответно 210 лв./дка и 110 лв./дка, като максималният размер на субсидията е 1,5 млн. лв., а приемът на документи е от 25 май.

Другите две направления от субсидията в сектор „Растениевъдство” са за „ползване на поливна вода от производителите на ориз” и за „произведен и продаден качествен памук”.

По целевата субсидия за поддържане на генетичните ресурси в растениевъдството (полски и трайни култури) през 2009 г. подпомагането ще се извършва на база подадени заявления за обработвани земеделски земи в ИСАК. Договарянето на средствата по тази мярка ще започне от 2 май и ще приключи на 30 септември 2009 г. Финансовият ресурс, който ще бъде разпределен по мярката е в размер на 495 хил. лв.

Приемът на документи по целевата субсидия за подпомагане изхранването на животни и птици от Националния генофонд и контролираната част на популацията през 2009 г. ще приключи на 8 април, а изплащането на средствата е до 30 юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:21 | 14.09.22 г.
fallback