fallback

КФН лицензира Уника здравно осигуряване

Одобриха търговото предложение към акционерите на Велпа 91 АД

13:33 | 08.04.09 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде лиценз за извършване на дейност по доброволно здравно осигуряване на ЗОД „Уника здравно осигуряване” АД (в процес на учредяване), гр. София.

Дружеството ще предлага „Подобряване на здравето и предпазване от заболяване” (Профилактика), „Извънболнична медицинска помощ”, „Извънболнична медицинска помощ – дентална медицина (Стоматология)” , „Болнична медицинска помощ”, „Услуги, свързани с битови и други допълнителни условия при предоставяне на медицинска помощ” , „Комбинирана медицинска помощ” и „Възстановяване на разходи”.

Едноличен собственик на ЗОД Уника здравно осигуряване АД е Уника интернешънъл Бетайлигунгз Фервалтунгз, който притежава 100 % от капитала на дружеството. ЗОД Уника здравно осигуряване АД е с двустепенна система на управление, като в състава на Управителния съвет влизат: Николай Каварджиклиев – изпълнителен директор и член на УС, Георги Георгиев- член на УС и Надежда Вънтова – член на УС. В Надзорния съвет влизат – Андреас Брандщентер – председател на НС, Гералд Мюлер – член на НС и Волфганг Киндл – член на НС.

Регулаторния орган одобри и коригирано търгово предложение от Transmet Holdings International Limited, Кипър, за закупуване чрез инвестиционен посредник Авал Ин АД, гр. София, на акции на Велпа – 91 АД, гр. Стражица, от останалите акционери на дружеството.

КФН издава и одобрение за промяна в устава на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ, гр. София, свързана с измененията в Закона за независимия финансов одит и създаването на института на одитния комитет.

Свързани компании:

Велпа-91 АД(4V9)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:31 | 02.09.22 г.
fallback