fallback

Софарма няма да разпределя дивидент за 2008

Печалбата за миналата година, която възлиза на 19,3 млн. лв., както и над половин милион неразпределена печалба от минали години ще бъдат отнесени в допълнителния резерв

16:58 | 07.04.09 г.

Съветът на директорите на Софарма АД ще предложи на предстоящото Общо събрание на акционерите (ОСА), което ще се проведе на 27 май, дивидент за миналата година да не се разпределя, става ясно от съобщение на Софарма в Бюлетин Investor.bg.

Печалбата за миналата година, която възлиза на 19,3 млн. лв., както и над половин милион неразпределена печалба от минали години ще бъдат отнесени в допълнителния резерв на дружеството.

Сред проектите за решение е предложение за запазване на досегашния размер на възнаграждението на членовете на Съвета на директорите.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 10 юни.

През месец март Софарма увеличи продажбите си с 4 на сто, като на вътрешния пазар увеличението на продажбите е с цели 82%, а на външния се отчита спад от 33 на сто.

Днес по позицията минаха над 300 хил. акции на цени между 2 и 2,05 лева, което понижи капитализацията на Софарма с 3,4 на сто.

Свързани компании:

Софарма АД(SFA)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:19 | 28.08.22 г.
fallback