fallback

Монбат предоставя на дъщерното си в Сърбия кредит за 1,5 млн. лв.

Срокът на издължаване на заема е до 31 май 2010 година

17:14 | 06.04.09 г.

Акумулаторният производител Монбат АД предоставя на дъщерното си дружество Монбат ДОО, гр. Инджия, Сърбия заем за 750 хил. евро при 8% годишна лихва, съобщи Монбат чрез Бюлетин Investor.bg.

Срокът на издължаване на заема е до 31 май 2010 г. Кредитът е целеви и се предоставя за изграждане и техническо оборудване на заводска лаборатория и оборотни средства за въвеждане в експлоатация на завода Монбат ДОО в Инджия.

През декември миналата година Монбат предостави друг заем в размер на 500 хил. евро на дъщерното си дружество в Сърбия с цел строително монтажни работи във връзка с пускане в експлоатация на завода.

Проектът на Монбат в Сърбия включва завод за рециклиране на стари акумулатори, който вече е построен, но бе спрян през октомври със заповед на министъра на екологията на Сърбия. Като аргументи за спирането бяха посочени технически и процедурни пропуски на компетентните органи на автономната област Войводина.

Очакванията на мениджмънта на Монбат са продажбите за първото тримесечие да отчетат спад от 54 на сто на годишна база.

Днес оптимизмът на борсата се отрази и на акциите на Монбат - в обем от 41 хил. прехвърлени акции капитализацията на компанията напредна със над 7 на сто, като последната сделка с книжата му е при цена 4,2 лева.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:09 | 31.08.22 г.
fallback