fallback

КД Секюритис връща лиценза си след 753 хил. лв. загуба за 2008 г.

Управляващото дружество КД Инвестмънтс ЕАД ще продължи дейността си

15:43 | 06.04.09 г.

ИП КД Секюритис АД ще върне лиценза си за инвестиционен посредник след загуба от 753 хил. лв. за 2008 г., което е петкратно увеличение спрямо отрицателния финансов резултат от 157 хил. лв. за 2007 г., научи Investor.bg.

Приходите от дейността на дружеството намаляват с 80% през 2008 г. на годишна база до 149 хил. лв.

Само разходите за възнаграждения и осигуровки са за 295 хил. лв. и се увеличават с 2,1% спрямо 2007 г.

Въпреки прекратяване на дейността на посредника, Управляващото дружество КД Инвестмънтс ЕАД ще продължи дейността си.

В срок от 40 дни клиентите на ИП КД Секюритис АД трябва да решат в кой посредник ще прехвърлят притежаваните от тях активи, уточни за Investor.bg Елица Иванова, изпълнителен директор на посредника.

„В резултат на оптимизиране на дейността си, КД Груп предприема подобна мярка с цел да реагира на променящите се пазарни условия. Въпреки текущата реорганизация, България остава стратегически пазар, където КД Груп ще продължи да предлага договорни фондове и животозастраховане“, се казва в съобщение на посредника.

"Предприели сме редица мерки, за да може промените в групата на КД да не се отразят върху активите на клиентите на КД Секюритис. Ние ще продължим да работим в най-добър интерес на нашите клиенти, като положим максимални усилия прехвърлянето на техните активи към друг инвестиционен посредник да стане бързо и безпроблемно. Партньор в процеса по трансфер на активи на КД Секюритис ще бъде Елана Трейдинг“, се казва още в съобщението.

Клиентите на посредника имат право да се ориентират и към друг, избран от тях инвестиционен посредник. Комисията за финансов надзор е уведомена за решението за прекратяване на дейността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:19 | 27.08.22 г.
fallback