fallback

Акционерите на Лавена ще гласуват за получаване на кредит от 1,5 млн. евро

Финансирането ще е от Балтимор ЕООД, което е акционер, притежаващ 48,37% от капитала на Лавена

13:52 | 06.04.09 г.

За 12 май е насрочено Общо събрание на акционерите на Лавена АД-Шумен, на което собствениците на дялове от капитала на дружеството ще гласуват за получаване на допълнително финансиране от 1,5 млн. евро, става ясно от съобщение на дружеството чрез БФБ-София.

Финансирането ще е от Балтимор ЕООД, което е акционер, притежаващ 48,37% от капитала на Лавена АД.

Получените средства Лавена ще използва за финансово обезпечаване на етерично-маслената кампания на дружеството, свързана с изкупуването на лавандулов цвят от територията на пет области в Източна България, за разширяване на пазарния дял на етерични масла и козметични продукти на международните пазари и за цялостно обновление дизайна на продуктовото портфолио.

Заемът представлява 75,6% от стойността на активите на Лавена по последния счетоводен одитиран баланс към края на миналата година.

Миналия месец стана ясно, че Лавена е отписало вземане на стойност 1,13 млн. лв. поради заличаване на длъжника Марбелли Корпорейшън от търговския регистър на Сейшелските острови. Отписаното вземане се равнява на 43% от собствения капитал на дружеството, който е 2,6 млн. лв. към 31 декември 2008 г.

При липса на кворум събранието ще се проведе на 3 юни.

Последната дата за сключване на сделки с акции на Лавена на борсата, в резултат на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в ОСА, е 24 април.

Днес нямаше сделки с акциите на Лавена АД.

Свързани компании:

Лавена АД(LAV)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:08 | 05.09.22 г.
fallback