fallback

Данни за промишленото производство за февруари през седмицата

Очаква ни скучна откъм събития корпоративна седмица

08:18 | 06.04.09 г.

Следващите пет работни дни ще са бедни откъм корпоративни и макроикономически новини, като по-интересни ще са данните за производството и продажбите в промишлеността, строителството и търговията за февруари 2009 година, които ще бъдат разпространени от Националния статистически институт в петък.

През януари националната статистика отчете спад на промишленото производство от 19% на месечна и 13,3% на годишна база. Общият оборот в промишлеността през януари 2009 г. е с 14,6% по-малко в сравнение с януари 2008 г. и с 23% по-малко в сравнение с декември 2008.

Също в петък НСИ ще изнесе данни и за туристическите пътувания и разходите за туризъм на населението през 2008.

Днес е последната дата за сключване на сделки с книжата на Пи Ар Си АДСИЦ с право на участие в Общото събрание на акционерите (ОСА) на дружеството, което ще се проведе на 22 април. На него ще се гласува за разпределяне на печалбата за миналата година, чиято одитирана стойност е 2 млн. лв.

В петък ще се проведе Общо събрание на акционерите на Статус имоти АДСИЦ, на което ще се гласува за сключване на договор със заинтересовано лице за покупка на право на строеж в недвижим имот и овластяване на Съвета на директорите да сключи договор за покупка на правото на строеж и да определи всички условия по сделката, които не са определени от Общото събрание.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:02 | 12.09.22 г.
fallback