fallback

П. Димитров: Булгаргаз спира газа за Кремиковци утре, ако днес няма промяна

"Кремиковци” има и други производства, които най-вероятно ще продължат да работят и в бъдеще, но доменното производство няма да може да работи, каза министърът на икономиката

11:44 | 31.03.09 г.

„Ако и днес няма положителна промяна с „Кремиковци”, от утре „Булгаргаз” ще бъде принуден да спре подаването на газ“, обяви министърът на икономиката Петър Димитров, цитиран от Dnes.bg.

По думите му до момента няма положителни резултати по казуса с предприятието.

На въпрос какъв ще бъде пътят на комбината от днес Димитров отговори, че той минава през несъстоятелността и оздравителния план.

Той определи предприятието като особено ценно за България, тъй като е един завършен цикъл по преработка от руда до готови изделия.

Димитров не можа да каже колко време остава на предприятието.

Според него „Кремиковци” има и други производства, които най-вероятно ще продължат да работят и в бъдеще, но доменното производство няма да може да работи.

Той коментира още, че броят на хората, които ще загубят работата си, зависи от синдика на „Кремиковци”, тъй като той прави разчети с какъв персонал предприятието ще може да функционира. „Това не е нещо, което решава държавата”, подчерта енергийният министър.

Свързани компании:

Кремиковци АД /в несъстоятелност/(4KW)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:26 | 08.09.22 г.
fallback