fallback

Офисите на НАП ще работят тази събота и неделя

Срокът за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци изтича на 31 март

18:25 | 27.03.09 г.

Офисите на Националната агенция за приходите (НАП) ще работят тази събота и неделя (28 и 29 март), съобщиха от агенцията. Със заповед на изпълнителния директор на НАП и по повод изтичащия срок за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци, служителите на Националната агенция ще приемат формулярите и през почивните дни. 

Срокът за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци изтича на 31 март.

От НАП напомнят, че всички фирми, които изпратят формуляра по интернет, подписан с електронен подпис, получават отстъпка от 1% от дължимия корпоративен данък, но не повече от 1000 лв.

Заедно с декларацията фирмите представят в НАП и годишния си финансов отчет с приложенията към него.

Декларация подават всички търговски дружества, независимо от това дали са осъществявали дейност през 2008 г. Фирмите, които не са извършвали дейност през миналата година, подават специална корпоративна декларация – образец 1010а.

До 16 март 2009 г. декларациите си за облагане с корпоративен данък са подали 60 хил. фирми. От тях по електронен път документите са изпратили 13 хил. компании, което представлява 21% от всички декларации.

Миналата година по електронен път декларациите си подадоха над 40 хил. фирми, а общият брой на приетите документи от НАП беше 245 хил., посочват от агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:32 | 11.09.22 г.
fallback