fallback

Вземат оръжие за неплатени данъци

Данъчно-осигурителният процесуален кодекс предвижда възможността НАП да уведомява издателите на разрешителни или лицензи на граждани с неплатени данъци в големи размери

11:01 | 20.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Териториалните дирекции на Националната агенция за приходите (НАП) започнаха съвместна акция с органите на Министерство на вътрешните работи за отнемане на огнестрелното оръжие на данъчни длъжници, съобщиха от агенцията.

Данъчно-осигурителният процесуален кодекс предвижда възможността НАП да уведомява издателите на разрешителни или лицензи на граждани с неплатени данъци в големи размери. Според тази процедура службите „Контрол на огнестрелното оръжие” в областните дирекции на полицията, след като бъдат информирани от НАП за големи длъжници, отнемат издадените разрешителни и изземват огнестрелните оръжия.

Първите оръжия вече са конфискувани. Двама бизнесмени от Велинград са се разделили с притежаваните от тях два пистолета, револвер и две ловни пушки. Прилагането на тази мярка ще продължи в цялата страна.

Отнемането на оръжието на данъчни длъжници е част от обявената от НАП програма с извънредни мерки за повишаване на събираемостта на данъчните задължения и противодействие на измамите, припомнят от агенцията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:43 | 02.09.22 г.
fallback