fallback

Над 2,6 млн. лв. ще ни струва годината на България в Русия

Средствата се осигуряват от преструктуриране на разходите от централния бюджет за 2009 г.

14:36 | 19.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството отпуска 2,64 млн. лв. за финансиране на дейностите, свързани с подготовката и организирането на прояви по програмата за годината на България в Русия през 2009 г., съобщи правителствената информационна служба.

Програмата е утвърдена от Министерския съвет в началото на февруари.

Тя предвижда организирането на Българска национална търговско-промишлена изложба в Москва на 27-30 април. През следващите месеци тя ще бъде представена в Казан, Екатеринбург и Хантимансийск.

В столицата и в други руски градове ще бъдат организирани бизнес форуми, двустранни срещи, бизнес делегации и изложби. Целта е повишаване на стокообмена и на българския износ за руския пазар чрез цялостно представяне на икономическия, инвестиционния и експортния потенциал на България.

В годината на България в Русия ще участват и българските местни власти - Столична община, Варна, Добрич, Силистра и други неправителствени и бизнес организации.

545 хил. лв. от осигурените средства ще бъдат предоставени по бюджета на Министерството на външните работи, а 2,095 млн. лв. са за Министерството на икономиката и енергетиката. Средствата по сметката на икономическото ведомство ще бъдат за Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и за Центъра на промишлеността на България в Москва, които са второстепенни разпоредители с бюджетни кредити към министъра на икономиката и енергетиката.

Средствата се осигуряват от преструктуриране на разходите от централния бюджет за 2009 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:41 | 20.08.22 г.
fallback