fallback

КФН изиска план за действие на БФБ при възникване на технически проблеми

КФН е изискала от регулирания пазар да представи информация относно конкретните ангажименти и отговорности на БФБ

18:23 | 16.03.09 г.

Във връзка със спирането на работата на БФБ за 1 час и 30 минути на 13 март 2009 г. и възникналите през последния месец (23.02.2009 г. и 13.03.2009 г.) технически проблеми по време на търговските сесии на Българска фондова борса – София АД, Комисията за финансов надзор в рамките на своите правомощия и функции е предприела необходимите действия за изясняване на причините и обстоятелствата за възникналите проблеми, съобщиха от ведомството.

Към настоящия момент КФН е изискала от регулирания пазар да представи информация относно конкретните ангажименти и отговорности на БФБ във връзка с нормалното техническо и функционално опериране на търговската платформа XETRA, както и в какви случаи БФБ може и/или е задължена да вземе отношение за отстраняване на възникнал технически проблем, предвид факта, че системата се администрира от Deutsche Boerse AG.

Изискан е и планът за действия на БФБ при възникване на подобни проблеми.

За да се гарантира целостта и стабилността на процеса по приключване на сделките и нормалното функциониране на капиталовия пазар, КФН си запазва правото да предприеме последващи действия в рамките на своята компетентност, се казва в съобщението.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:29 | 11.09.22 г.
fallback