fallback

Прехвърлиха правата по няколко концесии за добив на минерали

Правата и задълженията по концесията си ще прехвърли и „ВРИС“ ООД, Пазарджик, на „ПЕРУН 2008“ ООД, Пазарджик

11:43 | 12.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Правителството разреши правоприемникът на „Плевенски цимент“ АД - „Холсим България“ АД, село Бели извор, област Враца, да продължи изпълнението на три концесии, съобщиха от правителствената информационна служба.

Две от тях са за добив на мергели - в находищата „Томовото“ и „Белия бряг“, област Плевен, а третата - за добив на варовик от находище „Кайлъка“, област Плевен.

„Плевенски цимент“ АД се вля в „Холсим България“ АД през есента на миналата година.

С друго решение правителството разреши на ЕТ „Тошко Боюклиев“, Момчилград, да прехвърли на „НЕК Груп“ ЕООД, Момчилград, изцяло правата и задълженията по концесията за добив на строителни минерали – андезитобазалти, от находище „Мидан диби“, разположено в землищата на с. Багрянка и Момчилград. Клаузите по сключения концесионен договор остават непроменени.

Правата и задълженията по концесията си ще прехвърли и „ВРИС“ ООД, Пазарджик, на „ПЕРУН 2008“ ООД, Пазарджик. Концесията е за добив на строителни минерали - доломити, от находище „Столюва чукара“, община Панагюрище. Условията на предоставената концесия ще останат непроменени.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:33 | 14.09.22 г.
fallback