fallback

Отложиха делото срещу Христо Лачев

Според прокуратурата Лачев е имал доходи, които надвишават декларираните от него

12:28 | 10.03.09 г.
Автор - снимка
Създател

Софийският градски съд (СГС) отложи делото срещу бившия изпълнителен директор на „Булгартабак холдинг“ и съпругата му Мирела, обвинени в данъчни престъпления. Причината за това бе неявяването на няколко свидетели.

Според прокуратурата Лачев е имал доходи, които надвишават декларираните от него.

Сред свидетелите, разпитани днес пред съда, беше главният инспектор по приходите на Териториалната дирекция на НАП, предаде БТА. Според показанията му ревизията на данъчните и експертиза показват, че доходите на Лачеви са били по-големи от декларираните им.

На журналистически въпрос откъде Лачев е имал тези доходи, той заяви, че е работил 12 години в чужбина. Лачев посочи, че за него няма разлика в доходите, които е получавал. Той каза, че е работил като мениджър в британска фирма.

Христо Лачев бе освободен от длъжността „изпълнителен директор“ на „Булгартабак холдинг“ на 25 ноември миналата година на заседание на Надзорния съвет на дружеството.

Следващото заседание на Софийския градски съд срещу него и съпругата му е на 14 април. Тогава ще бъдат разпитани неявилите се днес свидетели и още един свидетел от Смолян, който ще свидетелства във връзка с внесените пари на Лачев от чужбина в България.

Свързани компании:

Булгартабак - холдинг АД(BTH)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:55 | 12.09.22 г.
fallback