fallback

Множество макроикономически данни ни очакват през седмицата

В следващите пет работни дни ще се проведат ОСА на Химимпорт, Енемона и ФЕЕИ АДСИЦ

08:02 | 09.03.09 г.

Днес е последният ден за сключване на сделки с акциите на Корпоративна търговска банка АД и ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ, в резултат на които приобретателят ще има право да участва в предстоящите Общи събрания на акционерите (ОСА) на двете дружества, които ще се проведат на 25 март.

Акционерите на банката ще гласуват на събранието за промени в устава и органите на управление, а тези на ФеърПлей ще разпределят печалбата за миналата година, като проектът за решение предвижда дивидент от 12,5 стотинки на акция.

Във вторник НСИ ще изнесе данни за производството и продажбите в промишлеността, търговията и строителството за януари 2009.

Утре ще се проведе извънредно ОСА на Енемона АД, на което акционерите ще овластяват управителното тяло на дружеството да сключи установителни споразумения към договори за покупко-продажба на вземания.

Във вторник е началната дата за търговия с правата на ЦКБ Риъл Истейт Фонд АДСИЦ. Плановете на дружеството са да увеличи капитала си от 650 000 на 1 077 193 лева чрез издаване на 427 193 броя акции с номинал 1 лев и емисионна цена 57 лева. Присвоеният борсов код на издадените права е 5CKA.

В сряда Националният статистически институт ще изнесе предварителните данни за Брутния вътрешен продукт за четвъртото тримесечие на 2008, както и годишните данни за същия период. Експресните оценки на НСИ показаха ръст на индикатора от 3,6% през последното тримесечие на годишна база, като най-голям принос за ръста има аграрният сектор.

В сряда ще има извънредно Общо събрание на акционерите на Химимпорт АД. Сред проектите за решение са промени в устава на компанията, предвиждащи овластяване на Управителния съвет да може да увеличава капитала до 250 млн. лева чрез издаване на обикновени или привилегировани акции.

На 11 март (сряда) ще бъдат въведени за търговия акциите на 3 дружества – Унипак АД, Пи Ар Си АДСИЦ и Адвертайзинг Продиджи АД, което дебютира на БФБ.

В четвъртък националната статистика ще обяви инфлацията за февруари 2009 и окончателните данни за януари 2009 година.

За четвъртък е насрочено ОСА и на Фонд за енергетика и енергийни икономии – ФЕЕИ АДСИЦ. На него ще бъде овластен Съвета на директорите да извърши сделки по придобиване на вземания.

В петък е последната дата за сключване на сделки с книжата на Елма и ЦБА Асет Мениджмънт АД с право на участие в ОСА, които ще се проведат на 30 март.

На събранието на ЦБА ще се гласува за продажбата на 100% от капитала на Варна Пропъртис Инвестмънтс ЕАД на ЦБА Пропърти Мениджмънт АД при цена не по-малка от 20 433 000 лева. С постъпленията от сделката ЦБА Асет Мениджмънт ще продължи откриването на нови обекти на територията на страната, както и ще може да погаси част от заемите към банките, отпуснати за закупуването на Бурлекс 104 ЕАД.

В петък БНБ ще публикува данни за платежния баланс и преките инвестиции за януари, както и данни за външната търговия за декември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:21 | 05.09.22 г.
fallback