fallback

Budget купува над 600 автомобила от автомобилните дилъри на Еврохолд

Общата стойност на договорите ще надхвърли 10 милиона лева като основната част от новозакупените автомобили ще бъдат с марката Опел

15:46 | 06.03.09 г.

От началото на 2009 година рент-а-кар компанията в икономическата група на Еврохолд България, а именно Budget – България, подписа нови туроператорски договори, както и спечели няколко значими търга за оперативен лизинг на големи корпоративни клиенти, заради които ще закупи нови 600 автомобила, съобщи Еврохолд чрез Бюлетин Investor.bg.

Автомобилите ще бъдат доставени от автодилърите в структурата на Еврохолд, което ще подпомогне изпълнението на годишните планове за продажби на автомобилните компании от групата, въпреки негативното влияние на финансовата криза, довела до над 40% спад в продажбите на нови автомобили в България от началото на годината.

Общата стойност на договорите ще надхвърли 10 милиона лева, като основната част от новозакупените автомобили ще бъдат с марката Опел.

Към настоящия момент Budget е пазарен лидер в областта на оперативния лизинг в България с ръст на приходите за 2008 година в размер на 95% спрямо предходната година. За същия отчетен период общите приходи на компанията регистрират 69% ръст.

Днес акциите на Еврохолд България добавиха 0,61% до 0,82 лева при обем от 10 310 прехвърлени лота.

Свързани компании:

Еврохолд България АД(EUBG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:04 | 30.08.22 г.
fallback