fallback

Комисията лицензира нов АДСИЦ

Лицензът е за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел за набиране на средства чрез издаване на ценни книжа и инвестиране на набраните средства в недвижими имоти

16:58 | 25.02.09 г.

На свое заседание днес Комисията за финансов надзор е взела решение за издаване на лиценз на Алтерон АДСИЦ-Варна, съобщи КФН.

Лицензът е за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел за набиране на средства чрез издаване на ценни книжа и инвестиране на набраните средства в недвижими имоти (секюритизация на недвижими имоти).

Проспектът на дружеството, който е одобрен от КФН, е за публично предлагане на 150 000 броя обикновени акции с номинална и емисионна стойност 1 лев.

Учредители на дружеството са договорен фонд ”Синергон профит” чрез УД „Синергон Асет Мениджмънт”, притежаващ 30% от капитала и „Стубел 3” ООД с 28%, Магдалена Делистоянова с 15 %, Албена Делистоянова с 15%, Васил Воденичаров с 7% и Наталия Йовева с 5%.

В Съвета на директорите влизат Васил Воденичаров – председател на СД, Магдалена Делистоянова – зам.-председател на СД и Наталия Йовева – изпълнителен директор.

Алтерон АДСИЦ ще бъде специализирано в инвестиции в недвижими имоти, извършване на строежи и подобрения, оборудване с машини и съоръжения за индустриално земеделие с цел предоставянето им за управление, отдаване под наем, лизинг или аренда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:51 | 29.08.22 г.
fallback