fallback

Цената на парното пада от 1 април

Ако понижението на синьото гориво е с около 11%, както бе предварително обявено, то цената на топлинната енергия ще спадне с около 8%

12:24 | 25.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Цените на топлинната енергия ще следват цените на природния газ и ще има намаление от 1 април, заяви председателят на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Константин Шушулов, цитиран от Dnes.bg.

Той посочи, че от "Булгаргаз" още не са подали официално заявление в комисията за новата цена на газа, но ако понижението на синьото гориво е с около 11 на сто, както бе предварително обявено, то цената на топлинната енергия ще спадне с около 8 на сто.

Помолен за коментар и на решението на правителството увеличението на цената на парното в София да бъде премахнато, Шушулов каза, че в ДКЕВР са малко изненадани.

"Не е елементарен проблемът, защото има подводни камъни", каза Шушулов. "Добре е от гледна точка на потребителите, как обаче ще се компенсират загубите на "Топлофикация-София", е вторият въпрос".

Според председателя на ДКЕВР големите разлики в януарските сметки за парно на отделните потребители се дължат или на неправилно извършено извънредно отчитане на топломерите, или на грешки в разпределението на топлинната енергия в отделните сгради.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:01 | 27.08.22 г.
fallback