fallback

Завишиха приходите от глоби в бюджета на София за 2009 г.

Според приетия бюджет с 3 млн. лв. се намаляват средствата за почистване на речни корита

16:47 | 19.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Столичният общински съвет прие бюджета на София за тази година, в който се завишават с 1 млн. лв. приходите от глоби и с 600 хил. лв. приходите от таксата за ползване на тротоари.

Според приетия бюджет с 3 млн. лв. се намаляват средствата за почистване на речни корита. С 500 хил. лв. се увеличават средствата за текущ ремонт в кв. „Факултета“, със 720 хил. лв. - средствата за поддържането на зелени площи и междублокови пространства, с 1 млн. лв. - парите за програмата „Асистент за независим живот“, а резервният бюджетен кредит се увеличава с 1,7 млн. лв.

В капиталовата програма на общината също са направени корекции. С 1 млн. лв. се намаляват парите за корекция на река Суходолска, а с 5 млн. лв. - средствата за изграждането на конструкция на подземен гараж на метростанция 11 от втория метродиаметър. С 1 млн. лв. пък се завишават парите за проектиране на ВиК обекти, допълнително се дават 380 хил. лв. за изграждането на тоалетни в Зоологическата градина, 0,5 млн. лв. се осигуряват за започване на реконструкцията на входа на Южния парк, с 4,5 млн. лв. се увеличават парите за изграждането на кръстовища на две нива, а 500 хил. лв. допълнително се осигуряват за основен ремонт на гробищни паркове.

В проекта за бюджет, който беше приет днес, е записано, че при първата актуализация на бюджета ще бъдат осигурени още 2 млн. лв. за програмата „Асистент за независим живот“.

Като допълнителна антикризисна мярка е записано, че заплащането на фактури по актувани обекти на общината ще се извършва до 20 дни след одобряването на фактурата, заложеният буфер в капиталовата програма ще е 15 на сто до края на първото полугодие, след което ще отпадне.

В двумесечен срок кметът на Столичната община трябва да внесе предложение за оптимизиране числеността на персонала на общинската администрация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:19 | 06.09.22 г.
fallback