fallback

Кабинетът осигурява до 2 месеца инвестиции в безопасността на жп транспорта

Министърът на транспорта ще предприеме конкретни мерки, осигуряващи безопасността на пътниците и повишаването на квалификацията на персонала

11:22 | 19.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Министерският съвет трябва в двумесечен срок да осигури необходимите средства за инвестиции, гарантиращи безопасността на превозваните пътници и товари. Това гласува парламентът, който прие доклада на временната анкетна комисия за инцидента с влака София-Кардам на 28 февруари миналата година.

С решението се задължава министърът на транспорта да предприеме конкретни мерки, осигуряващи безопасността на пътниците и повишаването на квалификацията на персонала, включително и да предложи необходимите промени в нормативната уредба.

Отпадна предложението, с което правителството се задължаваше да разгледа и оцени състоянието на ж.п. дружествата и на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“.

Беше отхвърлен и проектът на решение, който предлагаше парламентът да оцени като незадоволителна работата на оперативното ръководство на ж.п. дружествата и на Изпълнителна агенция „Железопътна администрация“ към Министерството на транспорта по безопасността на пътниците и квалификацията на персонала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:23 | 19.02.09 г.
fallback