fallback

Преглед на печата за 17 февруари

08:00 | 17.02.09 г.

Експерти: Телевизиите губят заради онлайн медиите в. Дневник

Телевизиите изостават заради онлайн медиите, защото само преповтарят събитията, коментираха медийни експерти при представянето на доклад на Лабораторията за медиен мониторинг на фондация "Медийна демокрация", изготвен от "Маркет линкс". Според специалистите вместо да дават фрагментирана и разкъсана информация, телевизиите трябва да правят анализ и интерпретация на случващото се.

Изводът за развитието на различните източници на информация беше направен на фона на данните от януари, според които изборната тема вече доминира сред всички политически материали. Според мониторинга най-актуални са темите за изборите "2 в 1", следват поведението на политическите личности, газовата криза, насочване на датата на изборите и др. През януари най- много са били отразени действията на гражданските организации по време на протестите, темата за изборите за парламент, работата на правителството, действията на депутатите.

Избран е нов гл. архитект на Варна в. Дневник

Петър Йорданов ще е новият главен архитект на Варна, научи Морски дневник. От общината не отрекоха информацията, но и не потвърдиха, преди името да бъде обявено от кмета. Официалното представяне на арх. Йорданов предстои тази седмица, съобщи лаконично пресслужбата на общината. Мястото на главен архитект е овакантено от близо 2 месеца, след като арх. Иван Трендафилов подаде оставка в последните дни на 2008 г. Мотивите му досега остават неизвестни. В ръцете му обаче е съсродоточена цялата строителна дейност във Варна по решение на кмета Кирил Йорданов. През октомври той отне всички правомощия на районните архитекти и оттогава всеки инвестиционен проект се одобрява в общината.

"Овергаз инк" остана без лиценз в Банско в. Дневник

"Овергаз инк" вече няма лиценз за газификация на Банско, след като петчленен състав на Върховния административен съд (ВАС) през миналата седмица отмени решението на енергийния регулатор, с което компанията беше обявена за победител в конкурса за получаване на документа. Решението е по жалба на победителя и регулаторната комисия срещу решение на тричленен състав на съда, който обяви избора преди две години на "Овергаз" за незаконосъобразен.

Българите взели на лизинг коли за 2 млрд. лв. в. Сега

Българите са взели на лизинг леки автомобили за 1.9 млрд. лв. през 2008 г., сочат данните на Българската народна банка, оповестени вчера. Отделно договорите за лизинг на товарни автомобили са за още 1.5 млрд. лв. Увеличението на лизинга за леки коли е с 54% спрямо предходната година, т.е. ръстът е по-голям и от този на банковите кредити, които завършиха 2008 г. с общ ръст от 30%.

Бивши общински кадри държат заведенията в Студентски град в. Сега

Бивши общински величия и бизнесмени с "правилни" партньори държат незаконните заведения из Студентския град. Именно при техните обекти институциите са си затваряли най-често очите за извършвани нарушения. Това показва справка във фирмените регистри на база подробния доклад за установените от Столичната община нарушения в заведенията и дискотеките на академичното градче. Докладът бе публикуван на сайта на архитектурната дирекция http://www.sofia-agk.com и ще бъде пратен на прокуратурата.

Застрахователи: Бум на кражбите на коли в. Стандарт

Бум на кражбите на коли у нас има през последните седмици. От това се оплакаха хора от застрахователния бизнес. Само през последните няколко седмици обявените кражби са се увеличили 2-3 пъти спрямо същия период на миналата година. Информацията беше потвърдена и от шефката на застрахователния надзор Ралица Агайн. Тя обясни, че съществува вариант откраднатите коли да са част от схема за измами. Установена е практика, при която с номера на рамата на жестоко катастрофирал автомобил, за който е било изплатено обезщетение по застраховка "Каско", по-късно се регистрира открадната кола.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:09 | 29.08.22 г.
fallback