fallback

Монбат с нова процедура по обратно изкупуване между 3 и 5 лв. за акция

Срокът за извършване на обратното изкупуване, в това число и заплащане на изкупените акции, е до 180 календарни дни, считано от 17 февруари 2009 г.

16:12 | 16.02.09 г.

Управителният съвет на Монбат АД прие решение да бъде извършено ново обратно изкупуване на до 0,73%, или 285 хил. собствени акции, от капитала на дружеството. Това ще е пета процедура на обратно изкупуване и ще започне от утре, 17 февруари, съобщава дружеството чрез Бюлетин Investor.bg.

Минималната цена на обратно изкупуване е определена на 3 лв. за акция спрямо 10,60 и 4 лв. в досегашните обратни изкупувания. Максималната цена на обратното изкупуване е определена на 5 лв. за акция.

Срокът за извършване на обратното изкупуване, в това число и заплащане на изкупените акции, е до 180 календарни дни, считано от 17 февруари 2009 г. В случай на изчерпване на количеството, а именно дружеството изкупи до 285 000 броя акции преди крайния срок, настоящата процедура по обратното изкупуване се прекратява като успешно приключила.

В случай, че до края на срока по първото изречение не се изкупи максималния брой акции УС по своя преценка може както да удължи срока с нови 180 календарни дни при съответно прилагане на разпоредбата на предходното изречение, така и да прекрати процедурата независимо от броя изкупени акции. В срока на настоящата процедура в зависимост от пазарните условия УС по своя преценка може да променя минималната или максималната цена на обратно изкупуване. В този случай дружеството уведомява КФН, БФБ, инвеститорите и обществеността, като уведомяването се извършва след приключване на борсовата сесия, най-късно до края на работния ден, предхождащ деня, от който влиза в сила промяната на минималната или максималната цена на обратното изкупуване.

Избран лицензиран инвестиционен посредник, на който е дадена поръчка за изкупуването – Бенчмарк Финанс АД. Целта на обратното изкупуване е да бъде оказана подкрепа и стабилизирана цената на акциите на дружеството.

На 12 февруари 2009 г. приключи четвъртата процедура по обратното изкупуване на Монбат АД. Общият брой на изкупените собствени акции за периода от 1 август 2008 г. до 12 февруари 2009 г. е 596 760 броя акции при средна цена от 7,06 лева за брой.

Днес акциите на Монбат поскъпнаха с 3,2 на сто до 4,05 лв. за брой.

Свързани компании:

Монбат АД(MONB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:10 | 12.09.22 г.
fallback