fallback

Пловдив Юрий Гагарин ще отдава под наем цех за резервни части

Решението е в съответствие с политиката за преструктуриране на дружеството и увеличаване на ефективността от неговото функциониране

15:43 | 13.02.09 г.

Съветът на директорите на Пловдив Юрий Гагарин БТ АД-Пловдив е взел решение за отдаване под наем на цеха за рервни части поради относително ниския дял в общите приходи и системната му нерентабилност, съобщи дружеството чрез БФБ-София.

Решението е в съответствие с политиката за преструктуриране на дружеството и увеличаване на ефективността от неговото функциониране.

Годишните приходи от продажба на готова продукция на цеха за резервни части възлизат на 1,37 млн. лв. или на 3,02% от общите приходи на дружеството за 2008 г.

От приватизацията на дружеството през 2006 г. новото ръководство извършва преструктуриране на дейността на Пловдив Юрий Гагарин БТ в посока продажба и закриване на нискоефективни активи и производства и към диверсификация на клиентската база, тъй като към момента 80% от продажбите на продукция са насочени към дружествата от групата на Булгартабак Холдинг.

През юли миналата година ОСА на компанията реши да продаде имот с площ от общо 14 017 кв. м, заедно с намиращите се в имота сгради.

За миналата година Пловдив Юрий Гагарин БТ АД реализира нетна печалба на стойност 96 хил. лв., като за четвъртото тримесечие излезе на печалба на стойност 1,2 млн. лв.

Нетните приходи от продажби на продукция през четвъртото тримесечие се увеличиха с 8 на сто на годишна база до 15,5 млн. лв., а за цялата 2008 г. възлязоха на 45,3 млн. лв., или без промяна спрямо 2007.

 

Свързани компании:

Юрий Гагарин АД(YGAG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:35 | 07.09.22 г.
fallback