fallback

До юли ще бъдат открити пет километра от магистрала „Люлин“

От фирмата изпълнител твърдят, че работата продължава и през зимата, около 500 души работят по цялото трасе

10:10 | 06.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

До края на юни ще бъдат открити пет километра от автомагистрала „Люлин“, съобщи областният управител на Перник Иван Димитров. Трасето е на територията на Софийска област.

И през зимния сезон работата продължава, твърди представителят на ръководството на фирмата изпълнител „Мапа-Дженгиз“ Ялчън Скикурт, цитиран от БТА. По думите му в момента работят около 500 души по цялото трасе на магистралата. Възложени са и се изпълняват строително-ремонтни дейности от три български подизпълнители.

Предстои навлизането на пътя на територията на пернишкото село Големо Бучино. Заради това ще бъде изместен резервоарът за питейно-битово водоснабдяване на населеното място, намиращ се в непосредствена близост до магистралата. Ще бъде изграден временен път за махала „Бачова“, тъй като съществуващият попада в трасето на новото строителство. Търсят се варианти за движение на тежкотоварните автомобили по обходни пътища, за да се избегне преминаването им през центъра на селото.

От „Мапа-Дженгиз“ изразяват готовност да помогнат в дейностите по подобряване на инфраструктурата в селото - изграждане на тротоар, почистване на речното корито и др.

Дирекция „Бюро по труда“ в Перник продължава да насочва строителни специалисти за работа на обекта, увери началникът на бюрото Екатерина Маркова.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:22 | 08.09.22 г.
fallback