fallback

По 1 млн. лв. дават столична община и НАПИ за ремонта на "Цар Борис III"

Всичко това стана възможно след протеста на граждани срещу безотговорността им по отношение на ужасното състояние на платната

09:25 | 05.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Ремонтът на ключовия столичен булевард "Цар Борис III" ще започне до края на седмицата, като кърпенето на дупките по платната ще става без спиране на движението.

Необходимите за поправката средства, които са в размер на 2 млн. лв., ще бъдат отпуснати от държавата и общината, съобщи Dnes.bg. За това са се разбрали изпълнителният директор на Национална агенция „Пътна инфраструктура" Янко Янков и зам.-кметът по транспорт на София Александър Цветков.

Двете институции решиха да си поделят отговорността за ремонта на отсечката Околовръстното – спирка "Шипка" от път Е-79. Всичко това стана възможно след протеста на граждани срещу безотговорността им по отношение на ужасното състояние на платната.

Само ден по-рано общината и държавата си прехвърляха топката кой трябва да плати и направи ремонта.

Първо кметството "се извини" на гражданите за състоянието на този участък, който е държавна собственост и за чийто ремонт не са били отделени средства от НАПИ.

На свой ред от агенцията отвърнаха, че по силата на протокол, подписан от кмета на София Бойко Борисов през октомври 2008 г., булевард "Цар Борис III" се поддържа от Столичната община.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:09 | 12.09.22 г.
fallback