fallback

57 общини без нови компютри заради незаконни регулаторни режими

Няма да има нови компютри там, където продължава да се администрира незаконно регулаторен режим за стационарен търговски обект

17:40 | 03.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) продължава и през 2009 г. своята политика за компютризация на общините, но от нея ще бъдат изключени 57 общини.

Няма да има нови компютри там, където по данни на прокуратурата продължава да се администрира незаконно регулаторен режим за стационарен търговски обект. Тези общини ще получат обещаната им компютърна и офис техника след премахването на незаконно въведения регулаторен режим, съобщиха от министерството.

На места в страната продължават да се събират незаконно такси при отварянето на търговски обект, като в различните общини режимът носи различни наименования: „разрешение за упражняване на търговска дейност”, „регистрация за упражняване на търговска дейност”, „уведомление за упражняване на търговска дейност” и др.

Акцентът на започната през миналата година програма на МДААР през 2009 пада върху кметствата и общинските съвети. Целта е всяко кметство и общински съвет да разполага с компютър и периферна техника. Тази година от министерството ще бъдат предоставени нови 1959 настолни компютъра и 2542 мултифункционални устройства (комбинирани копирна машина, факс, скенер, принтер).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:03 | 07.09.22 г.
fallback