fallback

Отново големи опашки на ГКПП Кулата

Към 9 часа колоната от чакащи автомобили е била с дължина около 8 км

09:54 | 02.02.09 г.
Автор - снимка
Създател

Опашката от чакащи да преминат в Гърция автомобили на ГКПП Кулата отново стигна до село Марикостиново и напомни картината от най-тежките дни на продължаваща блокада на протестиращите гръцки фермери при съседния граничен пункт Промахон. Това съобщи комисар Тодор Георгиев - началник на Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Смолян.

Той уточни, че към 9 часа колоната наброява над 350 товарни автомобила, а дължината й е около 8 км.

Тревожното е, че опашката продължава да расте много бързо, каза още комисар Георгиев, цитиран от БТА. Продължават и нашите усилия заедно с гръцките гранични власти да накараме протестиращите да вдигнат блокадата за пропускане на камионите.

Днес е 14-ият ден от началото на блокадата при Промахон. На 20 януари следобед протестиращите фермери от тази част на Гърция блокираха с тракторите си съседния на Кулата гръцки граничен пункт и от тогава тя се вдига само временно, без предварително оповестяване кога точно ще става това.

Снощи около 19 часа в колоната пред ГКПП Кулата се бяха подредили над 160 тира. Последното вдигане на блокадата бе в неделя сутринта между 6 и 7 часа, когато автомобилната колона от чакащи пред ГКПП Кулата бе изцяло стопена, но след това започна да се събира нова опашка пред българския граничен пункт.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:12 | 29.08.22 г.
fallback