fallback

Печалбата на ИХ България за 2008 с ръст от 2,3 пъти

Значително нарастват както приходите от лихви, така и тези от дивиденти

17:20 | 30.01.09 г.

За миналата година Индустриален Холдинг България отчете ръст от 2,3 пъти в нетната си печалба на неконсолидирана база до 8,4 млн. лв., показа отчетът на холдинговото дружество, представен чрез Бюлетин Investor.bg.

Значително нарастват както приходите от лихви, така и тези от дивиденти. Приходите от лихви се увеличават до 3,5 млн. лв. от 218 хил. лв. за 2007, а приходите от дивиденти възлизат на 6,3 млн. лв. в сравнение с 3,9 млн. лв. година по-рано.

"Ръководството на ИХБ АД изготви кризисен план за действие при хипотеза на намаляване на поръчките за производство през 2009 г. в някои от дружествата – металорежещи машини и мебелно производство", е записано в отчетите на ИХ България.

"Оптимизира се и персоналът в тези сектори. В машиностроителните предприятия с изключение на Елпром ЗЕМ, броят на персонала бе намален с възможност за намаляване с до 15% до май 2009 г. в случай на запазване тенденцията на намаляване на поръчките. Вече са освободени хора, в по-голямата си част от който са пенсионери и работещи на временни договори. При останалите дружества на този етап няма индикации за спад в производството и услугите - Булярд корабостроителна индустрия и Елпром ЗЕМ имат сключени договори за поръчки, който се изпълняват в момента и имат по-дълъг срок на изпълнение. При КРЗ Порт Бургас не очакваме съществено намаление на товарите, въпреки намаление на товарите в световен мащаб, тъй като дружеството има относително малък дял от пристанищните услуги в региона", съобщават още от ИХ България.

Днес нямаше промяна в стойността на акциите на дружеството. Прехвърлени бяха 1 775 броя акции от капитала му като последната цена бе при ниво 1,19 лева.  

Свързани компании:

Индустриален Холдинг България АД(IHB)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:52 | 11.09.22 г.
fallback