fallback

Удължиха с 2 месеца срока за подаване на декларации за конфликт на интереси

Към вчерашна дата са подадени 254 декларации

10:09 | 30.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Да се удължи с два месеца срокът за подаване на декларации за конфликт на интереси, реши парламентът като прие на първо и на второ четене промени в Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси.

Съгласно закона, който влезе в сила от 1 януари 2009 г., проверка за конфликт на интереси се извършва за президента, вицепрезидента, съдиите от Конституционния съд, депутатите, премиера и вицепремиерите, министрите, омбудсмана, както и за членовете на ВСС и др и те трябва да подадат декларации до края на януари.

Депутатът от НДСВ и председател на подкомисията за разкриване на конфликт на интереси Олимпи Кътев заяви вчера в парламента, че от много места е получил предупреждение, че законът ще срещне съпротива, и то в средите на управляващата и местната власт.

Не очаквах обаче, че толкова бързо ще се намерят хора в парламента, които да бламират закона под различни формулировки, допълни Кътев. По думите му като се забави с два месеца прилагането на закона, мандатът на това Народно събрание ще изтече и политическата отговорност ще остане за следващия парламент.

Към вчерашна дата са подадени 254 декларации - от президента и вицепрезидента, от премиера и министрите, от омбудсмана, от Конституционния съд,от ВСС, Сметната палата и от над 120 народни представители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:03 | 09.09.22 г.
fallback