fallback

Спарки Елтос няма да съкращава работници

Кризата засега не се отразява на поръчките на Спарки Елтос, тъй като дружеството е успяло да потвърди дългосрочните договори с клиентите си

14:35 | 21.01.09 г.

На настоящия етап кризата не се отразява на поръчките на Спарки Елтос, тъй като дружеството е успяло да потвърди дългосрочните договори с клиентите си, съобщи за Investor.bg Анна Куц, Директор връзки с инвеститорите на компанията.

"Не сме съкращавали работници и нямаме намерение да освобождаваме работни места", заяви още Куц. По нейните думи дори се планира набиране на допълнително кадри в другата компания от групата на Спарки Груп – Спарки АД - Русе.

Спарки Елтос произвежда електроинструменти предназначени за металургията и строителството.

През май месец миналата година Спарки Елтос постигна договореност за съвместно производство на литиево-йонни батерии за акумулаторни електроинструменти със Sanyo Europe.

За деветмесечието на миналата година Спарки Елтос реализира печалба на стойност 8,8 млн. лв. при печалба от 6,2 млн. лв. за деветмесечието на 2007 г. Компанията изнася продукцията си в Европейския съюз, Източна Европа, Близкия Изток и Русия.

Приходите от продажби нараснаха с 18% до 58 млн. лв.

Днес акциите на Спарки Елтос добавиха 7 на сто до 1,6 лева при обем от 1 605 прехвърлени лота.

Свързани компании:

Спарки АД(SPRK)

Спарки Елтос АД(ELTS)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:20 | 04.09.22 г.
fallback