fallback

Лесопласт няма да плаща на членовете на СД с цел реализиране на икономии

Заради икономическата криза е намален и численият състав на СД на Лесопласт като са освободени Deltawood Trading Limited-Кипър и едно физическо лице

15:22 | 20.01.09 г.

Считано от месец януари 2009 г. членовете на Съвета на директорите (СД) на Лесопласт АД няма да получават възнаграждение с цел реализиране на икономии.

Това е решено на проведеното Общо събрание на акционерите на троянския производител на дървесни плочи и шперплат на 19 януари, съобщи Лесопласт чрез БФБ-София.

Освен това заради икономическата криза трудностите при реализацията на продукцията и търсенето на икономии е намален и численият състав на СД на Лесопласт, като са освободени Deltawood Trading Limited-Кипър и едно физическо лице.

Deltawood Trading Limited-Кипър притежава 18,28% от капитала на Лесопласт. Друг голям акционер в дружеството е Welde Gmbh, което има 76,67% от акциите на Лесопласт АД. Освен това Welde Gmbh е най-големият клиент на Лесопласт.

За деветмесечието на миналата година неконсолидираните продажби на Лесопласт в стойностно отношение отчетоха спад от 8 на сто на годишна база до 37,7 млн. лв., в резултат на което печалбата падна със 17 на сто до 1,5 млн. лв.

Продажбите на шперплат отчетоха повишение – от 23,4 млн. лв. за деветмесечието на миналата година до 24,5 млн. лв. за периода януари-септември тази година. Продажбите на дървесно-влакнести плочи (ДВП) спаднаха до 11,5 млн. лв. от 15,8 млн. лв. година по-рано.

Днес 15 акции на Лесопласт смениха притежателя си, което се отрази в спад в тяхната цена с 22% до 22,5 лева.

Свързани компании:

Велде България АД (Лесопласт АД)(4L5)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:39 | 14.09.22 г.
fallback