fallback

Седмица в очакване на отчети и пускане на газа

В корпоративния календар липсат събития от особена значимост, погледите са насочени към резултатите на компаниите

08:09 | 19.01.09 г.
Автор - снимка
Създател

Новата седмица е белязана от липса на значими събития в корпоративния календар на БФБ. Това предполага, че погледите на инвеситорите ще бъдат насочени към предстоящото публикуване на годишните отчети на листваните за търговия дружества.

Другото основно събитие през седмицата е свързано с очакваното развитие на кризата с газа. Премиерите на Русия и Украйна стигнаха до споразумение за пускането на транзитните количества за Европа, но не бе споменат срок, в който това трябва да бъде направено.

Седмицата стартира с провеждането на три Общи събрания на акционерите (ОСА). Собствениците на основния капитал на ИД Надежда, Лесопласт и Железопътна инфраструктура – Холдингово дружество се събират на първите си заседания за новата година. Три Общи събрания има и във вторник – на Ексклузив пропърти АДСИЦ, Експат имоти АДСИЦ и Фазерлес АД.

Във втория ден от работната седмица стартира търговията с правата, даващи възможност за участие в увеличението на капитала на Пи Ар Си АДСИЦ. Емисията е в размер на 585 000 броя акции с номинална и емисионна стойност от 10 лв. всяка. Увеличението на капитала ще се извърши до размера на записаните и платени нови акции.

В сряда ще се проведе ОСА на Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ. Същият ден е последната дата, на която могат да бъдат придобити акции, даващи право на участие в предстоящото ОСА на Фонд за земеделска земя Мел инвест АДСИЦ.

Последните два дни на седмицата са най-бедни на корпоративни събития. Четвъртък е последната дата за придобиване на акции, даващи право на участие в ОСА на Рила-Боровец АД. В петък пък ще се проведе ОСА на ФИА България АД.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:30 | 19.08.22 г.
fallback