fallback

ОСА на Оргахим ще решава за поемане на цялото производството на Поликолор

Прогнозите в Оргахим са, че в резултат на новия договор ще има ръст на експорта с над 15 млн. евро годишно

17:11 | 14.01.09 г.

Между Оргахим АД-Русе и румънската Поликолор е подготвен нов договор, според който цялото производство на бои и лакове в Румъния ще бъде прехвърлено в завода в Русе, съобщи Оргахим.

Решението за одобрение на новия договор ще бъде гласувано на извънредното Oбщо събрание на акционерите (ОСА) на русенския производител на бои и лакове, насрочено за 23 февруари.

От бояджийската продукция на румънското предприятие ще остане единствено производството на автомобилни бои, както и на индустриални покрития. Прогнозите в Оргахим са, че в резултат на новия договор ще има ръст на експорта с над 15 млн. евро годишно.

Според договора Поликолор ще има достъп в Оргахим за одит, преглед и наблюдение, както и за привеждане в действие на нови технологии и стандарти за качество в производството. Русенското дружество трябва да обучи персонала си според изискванията на Поликолор.

През април 2007 г. Поликолор прехвърли част от производството на бои и лакове в Оргахим и като причина за това тогава беше изтъкнато намерението на румънското предприятие да освободи капацитет за нови производства.

Whitebeam Holdings Ltd. притежава около 64 на сто от акциите на Оргахим АД, като мажоритарен собственик на Whitebeam Holdings Ltd. е румънското дружество Поликолор.

Днес акциите на Оргахим поевтиняха с 5% до 77 лв. при обем от 53 прехвърлени лота. 

Свързани компании:

Оргахим АД(5ORG)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:58 | 05.09.22 г.
fallback